Skitude-apper: løsningsbrikken som kobler gjester til bakkene

Share on linkedin
Share on twitter

Som en oppfølger de min to forrige artikler, 10 fordeler med kontaktløse systemer for adgang til heiser og bakker og Hvorfor erstattes de gamle papirkartene med digitale kart i alpinanlegg?, så vil jeg i denne artikkelen gi nok et eksempel for hvordan digitalisering og bærekraft bør være de to hoveddriverne i transformasjonen av alpinbransjen, og mer aktuelt enn noen gang forklare hvordan Skitude-apper er løsningen for forbinder alt sammen. 

Med mer enn 100 destinasjons-apper har Skitude bygget opp et nettverk som forbinder millioner av skikjørere og friluftsentusiaster, med brukervennlighet, trygghet og engasjerende innhold som hoveddrivere når de besøker et alpinanlegg eller en destinasjon. Og dette fungerer også motsatt vei, ved at alpinanleggene og destinasjonene kobler seg tett opp til nye og eksisterende gjester, og således bygger kundelojalitet på en appellerende måte, øker gjestenes engasjement og genererer inntekter..

From Sofa to Sofa Experience

Antallet brukerprofiler av Skitude-appene har vokst voldsomt fra år til år, både takket være de attraktive funksjonalitetene og den kontinuerlige produktutviklingen, men også det faktum at gjesten i dag etterspør og foretrekker en 100% digital og mobil brukeropplevelse. Nå som pandemien innebærer ekstraordinære tiltak som akselererer denne digitaliseringsprosessen, så vil du se nedenunder at Skitude-apper tilbyr fullstendig kontaktløse og sosial distanserings-vennlige løsninger.

 

Fra en gjest sitt perspektiv, så har Skitude-appene følgende verdiforslag:

#1 Inspirasjon, planlegging og booking – fra sofaen 

Du har lyst til å dra på ski. OK. Men vet du hvor eller når det er best å dra? Det er hevet over enhver tvil at inspirasjon og vurdering i dag skjer på en smarttelefon, og gjerne fra sofaen. Intet unntak for skisport og fjellsport i så måte. Uansett, ditt behov og vurderingssett avhenger om du vil eller kan dra på en impulsiv dagstur eller planlegge for et lengre opphold.

Med et enkelt tastetrykk vil Skitude-appene gi deg sanntidsinformasjon om vær- og snøforhold, åpningstider og status for nærliggende anlegg, eller gi deg gode tilbud på multi-dagers opphold på destinasjoner som krever litt mer reisevei – og enkelheten ved å ha bestilt alt på mobilen lenge i forveien, og til den beste prisen.

Tre illustrerte seksjoner av Skitude-apper

 

#2 Å kunne kjøpe heiskort fra appen og dra rett i bakken uten å måtte stå i kø 

De aller fleste alpinanleggene som er kompatible med Skitude-appene har automatisk aksess-kontroll, som innebærer at du enkelt kan bruke appen til å lade opp eller kjøpe RFID-keycard med valgt heiskort. Dette erstatter tradisjonelt oh manuelt kjøp i billettlukene, og forenkler og forkorter således prosessen før du er i bakken. Alle fordelene som direkte og kontaktløs aksess til bakkene gir deg kan du lese mer om i denne artikkelen

Kjøp eller lad opp keycard på mobilen

Direkte på mobilen, og helt uten behov for plast-keycard: Vi jobber nå med løsninger for å benytte selve Skitude-appene som billettmedium, som vil gjøre at du kan passere kortlesere uten noe plast-keycard, eller å måtte ta mobiltelefonen ut av lomma.

 

#3 Alltid oppdatert og i kontakt med ditt favorittanlegg 

Skitude-apper har en konstant kommunikasjonskanal mellom brukerne og anlegget, gjennom push-varslinger eller epost som brukerne allerede har tillatt og oppgitt anlegget. På denne måten gjør push-varslinger det mulig for brukerne å motta rykende fersk og viktig informasjon før eller under oppholdet. For eksempel er puddervarsel umåtelig populært, og med push-varsling når meldingen ut til absolutt alle brukere – og ikke bare et tilfeldig algoritme-basert utvalg. Også uventede faktorer som stengte veier, heiser og bakker formidles enkelt og raskt ut til samtlige app-brukere.  

Hvis vi ser utviklingen på andre områder, så kunne man nylig registrere at jernbaneselskaper forlanger at man må kjøpe billett i deres apper med navn og telefonnummer, slik at man kan advare dem med push-varsel i tilfelle det skulle oppstå noe uventet. Akkurat som flyselskap-appene ofte sender deg et push-varsel dersom flyet er forsinket eller gaten blir endret. Alle disse funksjonene ligger allerede i Skitude-appene, og det er nå enkelt anlegg som sender ut mer enn 4 millioner push-varslinger til sine gjester i løpet av en sesong. Det skal godt gjøres å finne et mer effektivt kommunikasjonsverktøy!  

#4 En 100% digital, berøringsfri & kontantløs brukeropplevelse

Som en konsekvens av COVID-19 pandemien, så vil man ønske å begrense fysisk kontakt mellom mennesker og andre flater i størst mulig grad. Ikke bare for den enkelte gjestens trygghet, men også for å beskytte ansatte. Med dagens mobiltelefoner kan man betale direkte fra mobilen uten å benytte seg av betalingskort, noe som innebærer en kontantløs brukeropplevelse ved hjelp av telefonen. 

#5 Digitale kart og for bedre navigering og trygghet i bakkene 

Takket være Skitude-apper, så har de tradisjonelle papirkartene omsider blitt digitale. Mindre papirforbruk og økt bærekraft, så klart, men det gir også brukeren en mer interaktiv opplevelse, i tillegg til alle de andre fordelene som vi listet opp i denne artikkelen.  

#6 Muligheten for å booke bord, bestille eller finne servicepunkter

Apper gjør det også mulig å oppdage det komplette servicetilbudet i og rundt destinasjonen, slik som restaurantoversikt, bordbestilling, event-kalender, finne nærmeste skiutleie eller butikk, hvordan du kommer deg fra A til B på enkleste måte, afterski-aktiviteter osv. Vi mener dette er en virkelig kjekk funksjon som gjør gjestebesøket enklere og mer optimalt, ved å samle alle tilbud som ellers ofte er fragmenterte. 

All relevant informasjon er enkelt å finne, når som helst.

 

#7 Ha det dobbelt så gøy i bakken ved å GPS-spore aktivitetene og matche seg mot andre – med mulighet for å vinne premier 

Mobilapper har blitt benyttet i flere år til å spore og dele folks fysiske aktivitet, noe som gir aktivitetene en ny dimensjon takket være digital teknologi. På lik linje med disse, så inkluderer Skitude-apper et unikt system for aktivitetssporing og gamifisering, som utover å GPS-spore turer og runs også setter opp lokale og globale rangeringer og konkurranser. Detaljrike analyser av hver enkelt tur, så vel som mulighet for å lokalisere eksperter i hver disiplin. I rene datavedier, så sporet våre app-brukere mer enn 2 millioner kilometer i alpinbakker sist sesong, med over 4 millarder høydemeter – tilsvarende ned Mt Everest 46.000 ganger. 

Denne artikkelen illustrerer og oppsummerer på en informativ måte de milepælene som ble oppnådd i sesongen 2019-20.

Tracks, bilder og rangeringer

Fra et alpinanleggs/en destinasjons perspektiv, så er Skitude verdiforslag følgende: 

#8 Anleggets/destinasjonens eget digitale publikum

Å bruke mobilen som kommunikasjonskanal er klart mest effektivt for å promotere alpinanlegget eller destinasjonen, både for å tiltrekke seg nye gjester og for å sikre deres lojalitet. Ved å posisjonere seg i en app store får destinasjonen økt synlighet, i tillegg til å reflektere selve merkevaren. På denne måten blir appen et separat kommunikasjonselement som inviterer gjesten til å virkelig oppdage destinasjonen / alpinanlegget og dets fulle potensiale.  

Når appen er lastet ned, så viser den langt høyere engasjement enn en nettside – noe som gjør den til et ekstremt effektivt lojalitets- og konverteringsverktøy. Ved riktig intern promotering, så har vi eksempler på at man bare i løpet av første sesong klarer å få mer enn 30% av alle gjestene til å bli aktive app-brukere, som de i gjennomsnitt bruker mer enn 25 ganger (brukersessions) per sesong. Digitale markedsføringseksperter vil anerkjenne dette som signifikant sterke tall, med over 5 ganger som mange interaksjoner som for en resort-nettside. 

#9 Direkte salgskanal

Å kunne tilby direkte aksess til online-salg i appen er et absolutt “must” for dagens gjester. Anleggets egen nettbutikk kan linkes i appen, eller man kan ta i bruk den enda mer brukervennlige innebygde nettbutikken for å øke salgskonverteringen. På denne måten står anlegget ut og frem i et større og digitalt marked, og posisjonerer seg selv som progressiv og fremoverlent takket være ny teknologi. 

Denne artikkelen forklarer tydelig alle fordelene ved å selge heiskort og andre tilbud online i appen. 

#10 Økt salg ved hjelp av push-varslinger

Bedre kommunikasjon er ensbetydende med økt salg, og push-varslinger er det ideelle verktøyet for å generere økt online-salg via mobil. Dette er tilfellet for Skitude-apper, som inkluderer et varslingssenter hvor man kan se gjennom de sist mottatte meldingene så mange ganger man vil, i tillegg til å få dem sendt direkte til Apple Watch. 

Notification-save-money.png

#11 Brukerdata for CRM og statistikk

Generelt sett gir brukerdata det mulig å bli bedre kjent med kundemassen, som igjen gjør det enklere å skreddersy tilbud og gjennomføre kampanjer disse på en svært presis og effektiv måte. I denne sammenhengen, så viser det seg at Skitude-apper raskt blir den viktigste og mest effektive kilden for oppnå gode kvalifiserte brukerdata og kontaktdata, og dertil innsikt. Legger man til datasett fra GSP-sporingen, så kan man få virkelig få en helt unik innsikt. 

Real data sample based on 450,000 recorded skiing hours

#12 Bedre brukeropplevelser. Mer effektiv drift

Som forklart over, så bidrar appene til betydelig forbedret brukeropplevelse gjennom å lettere tilgjengeliggjøre hele destinasjonen servicetilbud. På denne måten blir også appen sementert i sin rolle som salgskanal, ved at gjesten kan kjøpe eller lade opp heiskort i appen for å unngå billettkø og friksjon, eller få en rabattert pris, i tillegg til å kunne bruke andre online bookingtjenester eller motta kontekstuell og relevant informasjon basert på geolokasjon. I tillegg, så medfører alt dette en mer effektiv drift gjennom mindre behov for manuelt billettsalg, bedre besøkspredikering og dertil bemanningsoptimalisering, noe som gir lavere faste driftskostnader. 

 

#13 Helårsdrift og inntektsoptimalisering hele året.  

De siste årene har det vært et økt fokus på helårsdrift for mange alpinanlegg og fjelldestinasjoner, for å kunne kapitalisere på investert infrastruktur over en lengre driftsperiode. Lavere sesongavhengighet har blitt målestokken for mange ledere innen turistnæringen. Dette skjer ikke over natten, men hos Skitude ser vi at når gjestene først har lastet ned appen og tatt den i bruk, så beholder de den. Dette åpner for en helårs kommunikasjonskanal hvor man kan promotere sine sommeraktiviteter som klatreparker, mountain biking, turstier etc.

Postet av

Marc Bigas

Marc Bigas

Skitude CEO & Co-founder
Ski-entusiast og erfaren medgründer med over 15 års bred erfaring fra informasjonsteknologi og servicenæring

Share on twitter
Share on linkedin