Forvaltning av salg av billetter med kapasitetsbegrensning, eksemplet fra Norge

Share on linkedin
Share on twitter

For at norske skisteder skulle kunne åpne bakkene i vinter, måtte de raskt tilpasse seg og overholde de nylig pålagte kapasitetsbegrensningsreglene som ble opprettet av den norske regjeringen. For å tilpasse seg denne forskriften reagerte Skitude raskt ved å utvikle en kapasitetsstyringsmodul for den online salgsplattformen.

Tilpasning og utvikling har vært stikkordene for alpinanlegg i land der bakkenes åpning har vært mulig. I Norge krevde regjeringen at alpinanlegg og fjelldestinasjoner fulgte en rekke sanitære tiltak og regler slik at de kunne åpne trygt.

Det er i denne sammenhengen digitale tjenester får fart ved å la utviklingen av nye verktøy overvinne endringer i siste øyeblikk i måten å gjøre forretninger på. Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, som exempel AlpincoHafjell og Kvitfell, har måttet selge alle heiskortene sine online denne sesongen og lukke personlig heiskort salg for å unngå køer og administrere folkemengdene.

 

Eksempel på kapasitetsbegrensning i applikasjonen til Hafjell Kvitfjell skianlegg som er utviklet av Skitude. Som illustrert i eksemplet: Når en bruker velger en dato fro å kjøre på ski som allerede har nådd kapasitetsgrensen, vil datoen vises som «utsolgt».

"Alpinco implementerte Skitude-appen for begge alpinanleggene våre i begynnelsen av sesongen for 20/21. Etter noen små utfordringer ved oppstart har plattformen fungert fint, og kundene våre synes den er enkelt å bruke. Kundeundersøkelser viser også at Skitude gir en foretrukket handleopplevelse. På grunn av dette går en stor del av vår online trafikk via Skitude, og et flertall av heiskortene som ble solgt denne sesongen, ble solgt gjennom plattformen."
Jonas Bjørnerud
Head of Digital - Hafjell Kvitfjell

For å kunne garantere overholdelse av reglene som ble etablert av den norske regjeringen på alpinanlegg og fjelldestinasjoner i Norge, måtte Skitude gjøre det mulig å hente telefonnummeret til hver skiløper fra den online salgsplattformen og tilby en løsning med en modul som håndterer kapasitetsstyringen for billettsalg på alpinanlegg og fjelldestinasjoner ved bare å tillate et bestemt antall heiskort som kan selges hver dag.

“Skitude hjelper oss med å holde oss relevante i den digitale verdenen som alltid er i utvikling. De er enkle å jobbe med og er aldri redde for å ta imot en ny forespørsel fra oss. Det er spesielt viktig å være relevant i disse dager med oppdatert informasjon og kapasitetsstyring på grunn av Covid-situasjonen, og Skitude har virkelig gjort denne jobben mye lettere for oss.”
Vebjørn Skaseth Ørpen
Content Manager - Norefjell

Postet av

Laura Métayer

Laura Métayer

Head of Sales
Laura Métayer kommer fra en familie som er lidenskapelige skikjørere. Hun har derfor besøkt mange skianlegg i Frankrike og i utlandet. I dag kombinerer hun sin lidenskap for ski med sin profesjonelle karriere for Skitude ved å støtte fjelldestinasjoner i å optimalisere mobil- og digitaliseringsstrategien.

Share on twitter
Share on linkedin