Optimaliser kundereisen med en «Sofa til Sofa opplevelse»

Share on linkedin
Share on twitter

Når du er sammen med en større gruppe kan du prøve å stille deg spørsmålet: «Hvem har søkt etter informasjon eller gjort en reservasjon av ferien via mobilen?» Du vil bli overrasket over at mesteparten av tiden vil 50% av gruppen svare at de har gjort nettopp dette.

I dag gjennomføres faktisk så godt som 50% av bestillinger av reiser via mobiltelefoner. Når man ser på viktige data for ski-industrien, har bare 11% av alpinanleggene sin egen mobilapplikasjon. Av de 400 millioner skipassene som selges hvert år, selges bare 10% av disse billettene online. Med dette kan man konkludere med at digitaliseringen av ski-industrien ikke følger samme vekst som resten av turist sektoren.

På bakgrunn av denne observasjonen har vi i Skitude utviklet “Sofa til Sofa opplevelsen”. Denne opplevelsen gjør det mulig for skikjørere å oppnå en optimalisert digital opplevelse, på samme tid som alpinanleggene kan være aktivt til stede i alle leddene av kundens reise, både før, under og etter oppholdet.

La oss illustrere «Sofa to Sofa» -opplevelsen gjennom et eksempel med en familieferie. Johnson-familien har 2 barn i alderen 5 og 8 år og bor i San Francisco. Denne familien drar på en ukes lang skiferie hvert år.

Første trinn: Forberede og reservere turen

I det første steget må Johnson-familien bli kjent med selve anlegget, aktivitetene og tjenestene som tilbys, i tillegg til den eksisterende infrastrukturen. Denne undersøkelsesfasen vil hovedsakelig gjennomføres via nettstedet, appen og anleggets sosiale nettverk. Når familien endelig har valgt ditt anlegg som reisemål vil behovet deres være å kunne bestille så mange tjenester som mulig på nettet, for å forenkle oppholdet ved ankomst. For eksempel: overnatting, skiutleie, skikurs osv. …

Andre trinn : Ankomst ved anlegget

Det er her man må tenke på å digitalisere kundeopplevelsen som en helhet, ved å redusere stegene mellom kundens ønsker om å stå på ski og de første utforkjøringene.

En ideell opplevelse er å kunne samle sammen kjøpene som er gjort online som i steg 1, i butikkene i nærområdet eller direkte via maskinene som er tilgjengelige på anlegget. Appen vil også kunne hjelpe besøkende med å finne veien rundt om i anlegget.

Trinn tre : I bakken

For en familie som står på ski en gang i året, er opplevelsen i bakkene en veldig viktig faktor. En optimal opplevelse i bakken vil bli tilrettelagt gjennom en mobilapplikasjon som kan brukes hele dagen. Ved hjelp av den trofaste følgesvennen vil de kunne få tilgang til sanntidsinformasjon, se alle webkameraene, finne veien i bakkene og på anlegget, spore aktivitetene sine, bestille tjenester på nett og mye mer …

Siste trinn : Skidagen er over - hjemreise og forberedelse av neste besøk

Johnson-familien kommer fornøyd tilbake fra ferien som ble tilbragt ved anlegget ditt. De gjerne vil beholde de gode minnene, noe de kan gjøre det ved å laste opp bilder i appen og ved å spore aktivitetene sine. På denne måten kan de når som helst se tilbake og huske oppholdet. De får også muligheten til å dele bildene med sine nærmeste både personlig og via sosiale nettverk.

Nå som sofa-til-sofa-opplevelsen er forklart, lurer du sannsynligvis på hvordan du kan tilby en slik opplevelse til kundene dine? Svaret er enkelt: en slik digital opplevelse krever installasjonen av nødvendige verktøy av anlegget som er tilgjengelig for kundene. I verktøykassen trenger du:

  • En nettside
  • En salgskanal på nettet, for så mange tjenester som mulig
  • En mobilapplikasjon med online salg
  • Interaktive kart
  • Digitale terminaler i anlegget 

Hva er fordelene med å opprette en slik opplevelse på anleggets side?

  • Hold kontakten med kundene gjennom direkte kommunikasjon
  • Øk kundeengasjement og tilfredshet
  • Samle inn data for å målrettede markedsføringskampanjer
  • Øk inntektene med omni-kanal salg online
  • Skill deg ut fra konkurransen ved å tilby en bedre opplevelse

Med Skitude er vårt mål å støtte deg i digitaliserings- og kundereiseoptimaliseringsprosjektet. Vi kobler deg med kundene dine gjennom disse digitale tjenestene.

For mer informasjon, ikke nøl med å kontakte oss, vi vil gjerne tilpasse denne «Sofa to Sofa» -opplevelsen til destinasjonen din.

Posted by

Coraline Quièvre

Coraline Quièvre

Area Sales Manager
Etter å ha tilbragt mye av barndommen i et skianlegg i de sørlige Alpene, valgte Caroline en karriere innen digitale produkter i konstant søken etter å optimalisere kundeopplevelsen. Hun er tidligere klient av Montclar anlegget og har nå blitt en del av Skitude sitt team for å ivareta franske klienter og videreutvikle det franske markedet.

Share on twitter
Share on linkedin